“We geloven in ambacht en innovatie. Samen met koffie is
dat een krachtige combinatie.”

Paul Kragten – Directeur Van Duijnen Koffie

Onze geschiedenis

De geschiedenis van Van Duijnen gaat meer dan 75 jaar terug en begint bij – wie anders – meneer Van Duijnen, die zijn loopbaan begon als stagiair bij een handelsbedrijf in Amsterdam. In zijn memoires vertelt hij: “In de oorlog moest ik mijn baan als vertegenwoordiger opgeven en startte ik ‘G.A. van Duijnen’s Handels Maatschappij’. Maar pas na de bevrijding kon ik het bedrijf  stap voor stap opbouwen en specialiseerden we ons in het leveren van allerlei automaten.”

Van Duijnen was een echte pionier; hij haalde als één van de eersten de koffieautomaat vanuit Amerika naar Nederland. Hij zette z’n beste technici aan het werk om de automaten te doorgronden, verder te ontwikkelen en zelf te bouwen. En met succes. Nog altijd genieten we van het ambacht van vers gezette koffie, gecombineerd met innovatief vakmanschap.

page-over-ons

Het bouwen laten we tegenwoordig over aan anderen; zo kunnen we altijd de beste koffieautomaten selecteren die op de markt komen. Maar elke automaat die ons pand in Almere binnenkomt, wordt streng beoordeeld en volledig gecheckt, en afgesteld naar onze hoge maatstaven. En naar de persoonlijke smaak van de gebruikers. Zo maken we van elke machine een echte ‘Van Duijnen’.

Zorgeloos genieten
Maar onze passie voor koffie gaat verder. Want bij hoogwaardige koffieautomaten horen de beste ingrediënten, topservice en (preventief) onderhoud waar je als klant geen omkijken naar hebt. Dat zit in onze genen, en maakt het verschil tussen gewoon lekkere koffie en een (h)eerlijke en zorgeloze smaakbeleving.

Duurzame koffie
75 jaar na de start van het bedrijf stroomt de koffie dus nog steeds door onze aderen. Begonnen in Amsterdam, via Weesp, zijn we inmiddels gevestigd in het centraal gelegen Almere. Daar combineren we onze passie voor koffie met vakmanschap en verantwoord ondernemen. Want juist die combinatie van ambacht en innovatie zorgt ervoor dat jij op elk moment van de dag van onbezorgd goede koffie geniet.

En meneer Van Duijnen? Die heeft nog altijd een bijzondere plek in ons bedrijf.

Al 75 jaar passie voor koffiecultuur op het werk

Verantwoord ondernemen? Zuivere koffie

Is jouw bedrijf steeds vaker op zoek naar praktische MVO-oplossingen? Van Duijnen Koffie kan daarbij helpen. Vanzelfsprekend met een hele reeks verantwoorde koffie- en theeproducten, maar ook doordat wij duurzaam en verantwoord omgaan met materialen, grondstoffen en vervoersmiddelen. En daar kun je als klant van Van Duijnen ook weer je voordeel mee doen.

Kies voor verantwoorde koffie

Sinds 2016 wordt de Van Duijnen Koffie geheel CO2 neutraal gebrand. Zo helpen we onze klanten met verantwoord ondernemen. Niets ingewikkeld, geen investeringen. Maar gewoon daar beginnen waar goede ideeën worden geboren: bij de koffieautomaat.

duurzaamheid

kwaliteit-iso9001-website-15

veiligheid-vca-1ster-website-logo-02

Wat anderen zeggen
“Onze medewerkers willen het geluid horen van gemalen koffiebonen. Dan weten ze dat het vers is.”
Wouter Jongerius - Zorg en Zekerheid
“Van Duijnen denkt echt goed met ons mee, dat vinden wij belangrijk bij de keuze van een koffieleverancier”
Karin van Ooi - Mazars
We hebben een aantal jaren geleden een koffieproeverij gedaan. Daar kwam Van Duijnen gewoon als beste uit.
Lex Moerke - Ziekenhuis Nij Smellinghe